01/12/12 18:27
(http://www.klassa.bg/)

Американската армия разследва скандално видео

Американската армия започва разследване за извращения на нейни войници в Афганистан, след като скандално видео шокира потребителите на интернет. То показва четирима мъже, облечени в американски униформи, да уринират върху кървавите трупове на трима талибани. Аматьорското филмче, изглежда, е заснето по време на операция в Афганистан. Чуват се доволни възгласи и думите „минава един добър ден, приятелю“, адресирани към една от жертвите. От щаба на морските пехотинци на САЩ уточниха, че още не са доказали автентичността на видеото. „Това ми преобръща стомаха“, реагира говорителят на Пентагона, капитан Джон Кърби. „Каквито и да са били обстоятелствата или заснетите хора, това е едно отвратително поведение, чудовищно и неприемливо за хора в униформи“, добави той.
Видеото, качено не само в Ю Тюб, но и в други сайтове, може да възбуди антиамерикански вълнения в Афганистан, както стана през 2004 г. в Ирак след кадрите с униженията, на които американци подлагаха затворници в Абу Граиб.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване