01/12/12 18:43
(http://www.klassa.bg/)

Иво Тонев: Моя е цялата власт и отговорност в "Левски"

Иво Тонев, който само допреди седмица все още се водеше изпълнителен директор на „Локомотив“ (София), вече е новият силен човек на „Левски“. На специална пресконференция Иво Тонев беше официално представен като председател на Управителния съвет на „сините“ и изпълнителен директор на клуба. Още с първите си думи бившият шеф на „железничарите“ даде да се разбере, че вече той ще „коли и беси“ в „Левски“ и всеки друг ще трябва да се съобразява с него.
„Напуснах „Локомотив“ (София) официално само преди дни. Но съм в „Левски“ вече повече от месец. Наслушах се на какви ли не глупости, включително и на това, че има борба за власт в „Левски“. Това няма как да стане, тъй като всичко е строго регламентирано. Вече аз ще управлявам клуба и цялата отговорност ще пада върху мен. Георги Иванов и Константин Баждеков остават на същите постове и аз нямам проблем да работя с тях“, заяви Иво Тонев и допълни, че се очаква до края на месеца договорът с новия спонсор да бъде подписан и официално обявен. На въпрос, дали функциите му няма да се припокриват с тези на Георги Иванов, Иво Тонев отговори така: „За да бъда по-конкретен, ще кажа ясно, че аз ще отговарям за всичко в „Левски“. Ще сядам и ще коментирам селекцията с Георги Иванов и особено с треньора Николай Костов. Същото ще правя и с Константин Баждеков относно финансовата политика. Но аз съм човекът, който ще изисква нещата в клуба да се получават.“
По време на пресконференцията Иво Тонев обяви, че ръководството на клуба планира да превърне стадион „Георги Аспарухов“ в най-модерното спортно съоръжение в България. „Планираме да направим някои неща на стадиона. Ще ремонтираме тунела в сектор „В“ и ще ремонтираме съблекалните, защото ги видях и те не се намират в това състояние, в което трябва да бъдат. Ще подменим настилката на изкуственото игрище, защото е в трагично състояние. Имаме и по-мащабни планове за стадиона, но ще има повече яснота до месец. Става дума да направим стадиона най-модерния в България“, заяви Иво Тонев.
В същото време стана ясно, че германският „Айнтрахт“ (Франкфурт) се интересува от холандския нападател на „Левски“ Сьорд Арс. 27-годишният Арс пристигна на „Герена“ от холандския „Цволе“ през лятото, но не успя да впечатли с качествата си, въпреки че вкара 8 гола в 18 срещи през есента. Новият старши треньор на „сините“ Николай Костов налага нова схема на игра и иска друг тип централен нападател. Поради тази причина холандецът е поставен в трансферната листа на клуба.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване