01/12/12 14:25
(http://radiomilena.com/)

Кметът за уволненията, назначенията и бъдещето на поморийския футбол

14 служители на общинската администрация в Поморие са освободени от работа, стана ясно от интервюто с кмета на община Поморие Иван Алексиев. По повод съкращенията в администрацията и новите назначения на кметски наместници, реших да отида в кабинета на кмета и да разговаряме по тази тема. Оказа се, че освен реорганизацията в сградата се правят ремонти по стаите и коридорите.

Нарушен ли е ритимът на работа, кои са новите кметски наместни по населените места в общината и до къде стигнаха разговорите между Иван Алексиев и Митко Събев за бъдещето на ПФК“Черноморец“ ще научите за първи път единствено от направеното интервю.

 

Константин Златаров:Да започнем с нещо, което не е чак толкова приятно, то на никого не е приятно за съкращенията. Доста интересни неща се разнасят из града. Каква е реалността? Колко човека от общинската администрация са освободени?

Иван Алексиев: В момента текат структурни промени в общинска администрация. Както знаете на 9.12. се прие новата структура на Община Поморие с решение, влязло в сила от 1.01.2012г. Така, че новата структура влезе в сила и след Нова година започнаха структурните промени в общинска администрация. Още в самото начало, когато встъпих в мандат казах, че ще има реорганизация в общинската администрация, но на база новата структура, която предложих малко по-късно. Тя беше приета и тъй като вече е в сила реорганизацията си тече в нормални графаци според, които ние сме заложили в ръководството.

Константин Златаров:Защо внезапно?

Иван Алексиев: Не е внезапно, напротив пак казвам, на 9.12 имаше сесия, на която се прие новата структура на общинска администрация. Там ясно беше казано, новата структура влиза в сила от 1.01.2012г., така че няма нищо внезапно, всичко си е нормално според графиците, които сме заложили в администрацията, ние като ръководство и според законовите разпоредби, които са.

Константин Златаров: Казвам внезапно, защото получих информация, че имало запечатване на компютри, подмяна на ключалки на врати. Вярно ли е това?

Иван Алексиев: Няма такова нещо, няма запечатване на компютри, просто всеки компютър си има собствена парола. Това е нещо нормално, служител след като стане от работното си място в края на работния ден да си остави компютъра спокоен без да се притеснява, че някой може да влезе в компютъра му, да източи информация и т.н. Всеки компютър си има собствена парола така, че това не е запечатване на компютър. Служителят, който работи си знае паролата, сутринта си идва на работа, съответно си влиза в компютъра с парола и почва да си работи. Мисля, че абсолютно навсякъде това го има.

Константин Златаров:В момента това, което виждам тук в сградата на общинската администрация ще рече, че в скоро време няма да има заседание на Общински съвет, тъй като 20 човека ли, колко казвате, че са освободени?

Иван Алексиев: Аз не съм казал цифра.

Константин Златаров: Така чувам

Иван Алексиев: Не знам от къде чувате за тази цифра. Защо да няма заседание на Общински съвет? Администрацията продължава да си работи. В момента текат ремонти и имаме разместване. В началото на мандата казах, че освен реорганизация в общинската администрация ще има и ремонт в сградата и моя кабинет ще бъде на друго място. Пак казвам, за мен не е нормално да бъда на последния етаж в дъното на коридора. Кметът на общината трябва да е на І-ви етаж срещу стълбите. В момента текат ремонти, преместваме едни служби в други стаи, за да могат долните стаи да се отремонтират и поради тази причина има смяна на мебели, подмяна на ключалки така, че нищо трагично не се е случило.

Константин Златаров: Предполагам, че ще има конкурс?

Иван Алексиев: Конкурс ще има, да. Даже имаше един обявен конкурс, явиха се кандидати, има протокол от класирането. Тепърва предстоят и други конкурси за освободените длъжности. Другото, което искам да кажа! Искам да благодаря на служителите, които досега са били на работа! Това, че са освободени не означава, че намесваме някакви, защото и аз чух някои неща, някакви лични пристрастия и така нататък. Напротив, водим се единствено и само от това гражданите да бъдат добре обслужвани и  максимално бързо администрацията да си върши работата.

Константин Златаров: Официално колко са освободените?

Иван Алексиев: Официално мисля, че 14.

Константин Златаров:Бихте ли упоменали и новоназначените кметски наместници? Би трябвало обществеността да знае кои са новите кметски наместници, които сте назначили?

Иван Алексиев: Да, аз в понеделник смятах на първата разширена оперативка да ги обявя официално, но използвам момента, че сега взимате това интервю и ще ви кажа, че в 4 от населените места, където по закон не се произведоха избори са назначени кметските наместници. Общо стават 6 кметските наместници. Ще ги изреда по ред на населените места.

За с. Каменар – Петко Петков, с. Лъка – Жасмина Димитрова /досегашен кметски наместник/, с. Косовец -  Неджатин Чауш, с. Александрово – Милан Георгиев, с. Медово – Георги Желев и с. Козичино – Тодор Милев.

Константин Златаров:И още една тема в развитие. Очаквам новина! Онзи ден сте били на първата тренировка на ПФК„Черноморец”. Разговаряхте ли с г-н Митко Събев и докъде стигнаха нещата? Ще има ли отбор или няма да има? Дали сте им кураж на момчетата.

Иван Алексиев: Да, бях на пръвата тренировка на отбора. Преди това имах среща с г-н Събев, където станаха ясни позициите на двамата съдружника, че всеки си поема ангажимента според дяловете, които има в съответното дружество. И тъй като общината е с 51% дял в това дружество поема своя ангажимент и не само поема, а и да изпълнява своя ангажимент. Поради тази причина казах на момчетата, че общината застава зад ангажиментите си и ще направи така, че футбол да има в Поморие.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване