01/12/12 18:23
(http://www.klassa.bg/)

Путин обещава достойни заплати и морал в медиите

Кандидатът за президент на Русия Владимир Путин публикува предизборната си програма, предаде Лента.ру. Документът “Програма 2012-2018” бе публикуван на сайта “Путин 2012” вчера. В шестте глави се правят изводи от последното десетилетие, определят се новите цели и се поставят задачите за руската власт за следващите 6 години – колкото е президентският мандат в страната. Специално се подчертава необходимостта от модернизация на икономиката и развиването на иновационни технологии като конкурентно предимство. За 20 години трябва да се създадат поне 25 милиона работни места и да се постигне значителен ръст на инвестициите.
Основна ценност на Русия е духовното богатство и единството на народа, се посочва в програмния документ. Путин обещава да защитава активно основите на нравствеността в медиите и интернет. Регионите ще получат комплексна подкрепа, включително като задържат повече средства от данъци, с цел да се изравни стандартът на живот в тях. Населението ще получава достойни заплати и пенсии. В сферите на образованието, здравеопазването и комуналните услуги ще бъде “въведен ред”, като отделно се подчертава необходимостта руските градове да станат достъпни за инвалидите. С цел обществен контрол се предлага създаването на административни съдилища, в които гражданите да подават жалби срещу държавата.
В сферата на външната политика целта е да се върви от митническия съюз с Казахстан и Беларус, през единно икономическо пространство, към създаването на Евразийски съюз. Особен акцент се поставя върху развитието на силна армия и флот. “Правилата на играта” в международната икономика и политика не трябва да се определят зад гърба на Русия или с едностранни действия, за казва още в програмата.
Според “Ведомости” Путин започва при рейтинг 45% в края на декември, а при равномерно разпределение на гласовете на колебаещите се избиратели ще постигне 54%.
Въпреки това победата му на първия кръг на изборите не е гарантирана, смята генералният директор на Агенцията за политически и икономически комуникации Дмитрий Орлов. Според него протестното движение в страната е обречено и той съветва Путин да не участва лично в диалог с него. Изходът от изборите ще решат консервативните слоеве, които са мнозинство от населението.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване