01/15/12 07:19
(http://radiomilena.com/)

20 млн. души останаха без ток в Турция, внесоха от България

 Повреда в електроцентрала в изселническия град Бурса остави вчера близо 20 милиона души в Турция без ток. Почти във всички населени места в регион Мармара, която обхваща Северозападната част на страната, където се намират най-големите градове като Истанбул, Бурса, Сакаря, Коджаели, Одрин, Къркларели и др., електричеството бе прекъснато.
В продължение на 3 часа настъпи пълен хаос в големите градове.
Туристите в историческия Гранд Базар в Истанбул се бориха в мрака, за да се ориентират и да излязат навън. Спирането на електричество засегна над 10 района на Истанбул, който е с население почти 15 милиона души, както и провинциите Измит, Адапазаръ, Одрин, Лозенград и Родосто в индустриализирания Северозапад.
Движението на влакове и трамваи спря. Големите корпорации, които нямат свои източници на ел. енергия, останаха принудени да преустановят работа. След около 3 часа прекъсване на тока, към населените места, намиращи се в Тракийската част на страната, беше подадено електричество от България. Към 17.00 часа близо 90 процента от местата, където беше прекъснато електричеството отново е възстановено, съобщи аctualno.com

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване