01/15/12 18:29
(http://www.klassa.bg/)

336 милиона лева е усвоила София от европрограми

Общо 336 млн. лева по европейските програми е усвоила през 2011 г. Столичната община. Това заяви вчера в Правец зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов, който представи отчета на бюджета за миналата година. 247 млн. лева пък е била държавната субсидия за общината. Над 80% от субсидията пък е била използвана са финансиране на дейности в образованието.
„504 млн. лева са собствените ни приходи, което е изпълнение на бюджета на 89%. Увеличението на собствените ни приходи през миналата година е с 38,9 млн. лева повече спрямо 2010 г. От данъци например постъпленията ни са с 21 млн. лева повече, а от несъбрани стари вземания през миналата година общината е придобила 94,7 млн. лева”, каза Барбалов.
През миналата година София е разходила 8% от бюджета си за образование, 37% за жилищно строителство, комунални дейности и благоустройство, 19% - за капиталови разходи. Много сериозно са се увеличили парите, заделени за сигурност – като те са нараснали с 2,2 млн. лева, което е почти двойно повече спрямо 2010 г. Тези средства са отишли основно за камери и осветление в парковете.
Към края на ноември в града са инвестирани общо над 507 милиона лева, но сумата ще нарасне чувствително, защото тук не са отчетени инвестициите ни през декември, каза още Барбалов.
Вчера стана ясно още, че през 2012 г. общината ще довърши 8 детски градини, които вече се строят, и ще започне строителството на още 4 нови детски градини. Вчера стана ясно, че общината ще предприеме мерки, за да принуди големите си длъжници да се издължат, стана ясно още вчера. Големите дългове към „Московска” 33 са натрупани основно от неплатен данък сгради и такса смет. „Отличник” сред длъжниците е мюсюлманското вероизповедание в България, което дължи на Столична община 629 хиляди лева. „София аутлет център” има дълг в размер на 580 хиляди лева, а магазините „Европа” дължат на столичната хазна 308 хиляди лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване