01/15/12 14:09
(http://radiomilena.com/)

Младоженци от 34 града и 10 държави са сслючили брак през 2011г. в Несебър

107 са бракосъчетанията през 2011 в община Несебър.Първият брак е бил подписан на 6 януари,а последният-на 22 декември.Най-много бракове са сключени през септември и ноември-по 17.

Между 17 и 20 години е разликата във възрастта на брачните двойки.    

 

 

Сключените бракове в община Несебър за 2011 са 107,като 7 от тях са присъставени.През миналата година в Несебър са сключили брак хора,освен от България,още и от : Австрия,Великобритания, Германия,Люксембург,Пакистан, Руската федерация,Турция,Украйна,Чехия и Швейцария.

17 от двойките,подписали брак,са изцяло от община Несебър,а в 30 от другиге случаи поне един от младоженците е бил от Несебър.Последният брак за м.г. е бил подписан на 22 декември,а първият-на 6 януари.

Най-голям брой бракосъчетания са извършени през м. септември и ноември-по 17.През октомври браковете са 15,май,юли и август по 10,февруари и юни-по 7, декември-5,януари-4,април-3,а най-малко са браковете през март-2.

Най-много бракове в един ден са подписании 12 ноември-6 и на 11 ноември-5.

Несебър се е оказал предпочитано място за сключване на брак за хора от 33 града в страната: Асеновград,Ахелой,Бургас,Благоевград,Варна,Велики Преслав,Девня, Елена, Елхово,Казанлък,Каблешково,Кърджали,Ловеч,Марица,Николаево,Нова Загора, Нови Пазар, Перник,Плевен,Пловдив,Поморие,Попово,Раднево,Разлог, Русе,Сливен,София,Стара Загора,Харманли,Хасково,Червен бряг,Шумен и Ямбол.

В два от случаите при подписване на брак,на 2 и 30 ноември,младоженките са на по 16 години.А на 28 октомври и 15 септември са се бракосъчетали най-възрастните младоженци,съответно Елена Апостолова-52 г. от Пловдив и Карл Хайнц-Даум -65 г. от Юберау-Германия,и Нина Седова-64 г. от Русия и Сали Чауш -64 г. от Несебър.

От българските бракове най-голяма е възрастовата разлика при брачна двойка в която младоженецът от София е на 21 г.,младоженката,също от столицата-на 38,а при смесените -младоженец от Поморие на 59 се жени за рускиня на 39.

Две брачни двойки са пристигнали от чужбина специално да предпошат  в Несебър-Ивон Ууд и Клайв Пероци от Шефилд,Великобритания-на 14 август и Наталия Олифриенко и Иван Белоев от Москва,Русия-на 29 юли  като и за четиримата младоженци това е втори брак.

Като цяло сключените бракове в Несебър в сравнение с 2010 г. са намалели от 129 на 107,но значително се е увеличил броят на градовете откъдето пристигат младоженци-от 21 на 33.

На 5 януари вече е сключен първият брак за настоящата година,в който младоженецът от Несебър е на 50 г.,а младоженката-от Велик Преслав-на 30.Последвали са ги още три брачни двойки.До край на месеца има заявени и още желаещи да сключат брак,което означава,че за м.януари сключените бракове ще са повече в сравнение с 2010.

                                                       Максим  МОМЧИЛОВ

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване