01/16/12 18:23
(http://www.klassa.bg/)

Бургас и Варна са в Топ 100 на туристическите дестинации

Бургас и Варна попаднаха в световна класация за 100-те най-динамични града, които са привлекли най-много туристи през 2010 г. Проучването е изготвено от Euromonitor International. Бургас е на 84-то място в класацията, който е привлякъл 1,535 млн. посетители, а с 1,501 млн. туристи Варна е класирана на 86-о място. Туристическият поток в двата града обаче леко е намалял през 2010 г. спрямо 2009 г. За Варна понижението е 0.2 %, а за Бургас – 1.8 %. Класацията се оглавява от Хонконг, посетен от близо 20 млн. души. Следват Сингапур, Лондон, Макао, Банкок, Анталия, Куала Лумпур, Ню Йорк, Париж и Истанбул.
Собственици на хотели по Добруджанското Черноморие ще запазят цените за почивка през новия туристически сезон на равнището от миналото лято, каза председателят на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров. Известно минимално увеличение на цените се очаква в курорта „Албена“. „То ще е средно с около 2-3%“, каза за в. „Класа“ Красимир Станев, изълнителен директор на курорта. Той съобщи още, че ще има и хотели, които ще запазят цените от миналата година. Към момента най-много записвания в "Албена" има от германски туристи, като ръстът е с 15% спрямо 2011 г. Очаква се от 2 до 10% ръст и на руския пазар.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване