01/16/12 13:57
(http://radiomilena.com/)

Разкриват нов офис в кв.“Св.Георги“. Повишена е събираемостта. Създават ново общинско предприятие

Всички кметове на територията на община Поморие и служителите от администрацията  ще имат нови телефонни номера, заяви кметът Иван Алексиев на първата за тази година открита оперативка.  Те ще бъдат обявени в официалния сайт на общината. По добрите условия и преди всичко спестяването на пари е решението на кмета да направи договор с нов оператор. Предната управа е сключила неизгоден договор, който изтича на 24.06.2012г.. Предишният кмет е подписал анекс на 13.09.2011г.за още две години при същите условия, т.е. по 2000 лв. на месец или с около 50000 лв. общината е била ощетена. Поради тази причина се сменя оператора и телефонните номера, заяви Алексиев, но не уточни дали ще се плащат неустоки по стария договор.

В кв. „Свети Георги” ще бъде разкрито изнесено ново работно място на общинската администрация в Центъра за възрастни хора. Офисът ще бъде оборудван още през тази седмица с необходимите мебели, компютър и картотеки, за да може хората от този район да пестят време и да бъдат обслужвани на място от администрацията.

Градоначалникът заяви, че започва чакалирането на малките улици, разположени на територията на бившите малки солници, защото техниката продължава да разкалва улиците в града. „Вече има създадени правила и те ще се спазват стриктно, защото се въвежда строг контрол”, каза Иван Алексиев.

От проведената оперативка стана ясно, че новият зам. кмет по финансите Янчо Илиев се е справил сравнително добре с организацията по събираемостта.Благодарение на въведения строг контрол приходната част достигна 9 186 877 лв. при планирани собствени приходи 12 000 062 лв. Незпълнението от 2 875 904 лв. се е дължало на изкуствено завишения бюджет. Най-голямото перо на неизпълнение е данъкът за придобиване на имущество, където има изкуствено завишена събриемост с 1.5 млн.лв.На второ място в миналогодишния бюджет са били вкарани средства  за уж някакви концесии, които общината няма как да ги намери, от където също се очаквали приходи, заяви Илиев, който определи бюджет – 2011 като предизборен.

Към 13.01.2012г. приходите в общината са 215 036 лв. Миналата година по същото време са били събрани около 100 075 лв, което ще рече, че събираемостта се е увеличила двойно. Общината ежедневно изплаща просрочените си задължения, които до края на тази година трябва да изчисти, заяви още Янчо Илиев.

Предстои обсъждането на Бюджет – 2012 във всички населени места на общината, където ще бъде представена и капиталовата програма.

Озеленяването е източвало 200 000 лв на година, стана ясно на оперативката. Тази външна услуга за напред ще бъде общинска .В тази връзка зам. кметът по строителството Кунчо Гайдов съобщи, че ще се създаде ново Общинско предприятие „Озеленяване, гори и селско стопанство”. Има доста земеделски общински земи, за които се оказа, че се обработват и от администрацията не знаят за това, допълни Алексиев. В момента се водят преговори общината да вземе оранжерията на опитната станция в Поморие и там да бъде направен градски център, защото озеленяване без такъв център не ставало.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване