01/16/12 14:30
(http://radiomilena.com/)

Решено! Отпада регистрацията на зеленчукопроизводителите по ТЗ

Зеленчукопроизводителите вече няма да правят регистрация по Търговския закон (ТЗ), когато продават на тържищата. Това ще отпадне вече. Тази новина обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов на среща със стопаните в Пазарджикq съобщи Агенция КРОСС. По думите му в  момента Законът за стоковите борси и тържищата се променя в парламента. Тази поправка ще бъде извършена до един месец, категоричен бе Найденов.

По думите му нещата ще се върнат в стария им ред. Като причина за това земеделският министър обясни, че иначе ще пострадат най-дребните производители.

Министър Найденов и директорът на Агенцията по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев се разбраха да бъде въведен ред в сектора.

„Трябва да се преборим с нерегламентираните търговци и прекупвачите”, заяви министърът. Трябва да има режим и да се отсеят нелегалните прекупвачи, които работят на гърба на дребните зеленчукопроизводители. За първи път тази година зеленчукопроизводителите ще получат субсидии, посочи още Найденов пред събралите се на срещата. По думите му 25 млн. лева са предвидени като субсидии, които ще се отпускат на базата на качество и количество.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване