01/16/12 18:50
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА е готов да продаде и Мишел Платини

Продължава тоталната зимна разпродажба в ЦСКА. Признанието за подготвянето на нов трансфер на силен футболист от тима дойде от изпълнителния директор на "червените" Венцислав Живков. След продажбата на най-добрите играчи от тима на Димитър Пенев - Янис Зику, Грегъри Нелсън и Спас Делев, "армейците" са на път да се разделят и с четвърти основен играч - Мишел Платини.
"Има запитване за Платини, ако бъде подходяща офертата и футболистът е съгласен, може би ще се разделим с Платини", призна Живков. Любопитно е, че стана ясно, че пробите на бразилеца заедно с Борис Галчев от мача с „Литекс“ са отрицателни. Другите трима обаче – Костадин Стоянов, Румен Трифонов и Тодор Янчев, продължават да чакат съдбата си. Дисциплинарната комисия към БОК ще обяви решението си към 20 януари.
Венцислав Живков призна, че е притеснен от забавянето на селекцията в клуба. Шефът на "червените" заяви още, че клубът в най-скоро време ще се гордее с това, което ще се случи. "Притеснява ме забавянето на селекцията. Разделихме се с класни играчи и нещата са притеснителни, но ние ще се оправим. Темповете са малко забавени, но искаме да изберем класни заместници за предстоящите двубои с другите отбори. Всеки момент очаквам да дойдат нови футболисти. Точно конкретни имена не желая да коментирам, защото не съм напълно запознат", заяви Живков. „ЦСКА ще се гордее като клуб с това, което ще се случи. Имаме план да направим терени и условия за децата. Концесията на "Българска армия" предстои, всеки момент ще бъдат подписани договорите. След това започваме ремонтите на стадиона. Ще бъде направено изкуствено игрище. Ще има няколко игрища тук и на Панчарево. Децата ще се чувстват комфортно и спокойно. Децата се измъчиха до момента, защото нямаме терени. Това не е характерно за клуб като ЦСКА", завърши шефът на 31-кратния шампион.
Същевременно вчера официално бе представен новият директор на ДЮШ в ЦСКА Спас Джевизов в Музея на славата на „червения“ клуб. Легендарният нападател благодари на предшественика си Георги Велинов, който ще остане на работа в клуба. Джевизов си пожела в ДЮШ на „армейците“ да не се говорят странични неща, а да се обсъждат само футболни теми. Той е сигурен, че това може да стане само с дисциплина и себераздаване. Армейската легенда подчерта, че приоритет на ДЮШ е да зарежда с таланти първия тим, но отказа да каже дали към този момент има момчета, които да са готови за представителния отбор. Джевизов е категоричен, че ще поеме цялата отговорност за резултатите в ДЮШ и при неуспех е готов да си тръгне, но е категоричен, че няма да допусне да му се бъркат в работата. "Ще натоваря всички треньори като магарета. Ще се опитам да върна облика на школата и да спрат простотиите, за които се говори последните години. Аз съм чорбаджията тук. Аз уволнявам и назначавам. Ако не ми харесва как се работи - си тръгвам“, каза Джевизов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване