01/17/12 18:29
(http://www.klassa.bg/)

Саманта Стосър сензационно отпадна от Australian Open

Голямата надежда на домакините Саманта Стосър сензационно напусна Australian Open след загуба още в първия кръг. Световната №5 отстъпи с 6:7, 3:6 пред румънката Сорана Кърстя (№59) и хвърли в смут публиката на централния корт „Род Лейвър Арина”. Кърстя се представи отлично и не позволи на шампионката от US Open по никакъв начин да влезе в ритъм. За 91 минути игра румънката записа 29 уинъра, за справка тези при Стосър бяха едва 12. По този начин Саманта Стосър продължи традицията да се представя изключително слабо на територията на родината си. Въпреки че има титла и още един финал в турнирите от Големия шлем, на Australian Open Стосър никога не е преминавала 4-ти кръг.
Шампионката от 2008 година Мария Шарапова започна по впечатляващ начин участието си на турнира. Бившата №1 в света разби с 6:0, 6:1 Хисела Дулко за по-малко от час игра, като по този начин си подпечата място в следващата фаза. Във втори кръг рускинята ще се изправи срещу квалификантката Джейми Хемптън. С изразителна победа в Мелбърн започва и Петра Квитова. Световната №2 се наложи с 6:2, 6:0 над Вера Душевина (Русия) след 60 минути игра. Във втори кръг Квитова ще се изправи срещу Карла Суарес Наваро (Испания).
Най-добрите български тенисисти Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще изиграят днес двубоите си от втория кръг на надпреварата. Първа на "Мелбърн парк" се очаква да излезе Цветана Пиронкова за двубоя си срещу състезаващата се за Казахстан рускиня Галина Воскобоева. Срещата на Димитров срещу номер 10 в световната ранглиста Николас Алмагро (Испания) е на корт номер 6.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване