01/18/12 18:51
(http://www.klassa.bg/)

Капитанът на "Коста Конкордия": Паднах в спасителната лодка

Капитанът на преобърналия се италиански кораб "Коста Конкордия" заяви, че не е избягал след аварията на плавателния съд, а просто паднал в една от спасителните лодки, съобщава "Дейли мейл". Странното изказване 52-годишният Франческо Скетино направил пред един от разследващите на инцидента, при който загинаха най-малко 11 души, а 24-ма са в неизвестност.
Преди ден обаче италианският вестник "Кориере дела сера" разпространи запис от разговор на капитана със служител на пристанището. От него става ясно, че Скетино не само е бил сред първите, напуснали кораба, но той отказал да се върне на борда с мотива, че тъмнината ще му попречи да помогне на бедстващите.
След разпита Скетино беше пуснат от килията, където прекара няколко дни, и поставен под домашен арест. Той е обвинен в непредумишлено убийство, защото към момента има достатъчно доказателства, че катастрофата е станала вследствие на негова грешка. Ако бъде признат за виновен, го грозят до 15 години затвор.
Вчера лошото време в района на инцидента - остров Джилио, за пореден път наложи спирането на операцията по издирване на изчезналите пасажери. Бурното море предизвика изместването на "Коста Конкордия", което временно сложи край и на усилията за изпомпване на дизеловото гориво от резервоарите на лайнера. Експерти предупредиха, че изтичането му ще предизвика екокатастрофа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване