01/18/12 19:14
(http://www.klassa.bg/)

Костов и Миков поискаха разследване на трагедията в Перник

Парламентът да разследва скандалните факти около убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник. За това призоваха вчера десни и леви политици от трибуната на НС.
Според лидера на ДСБ Иван Костов управляващите са създали информационен хаос, след като премиерът, министърът на вътрешните работи и шефът на ГДБОП направили противоречиви изявления в медиите.
Така и не станало ясно самоубилият се Стойчо Стоев–Чочо обвиняем ли е бил или защитен свидетел, с чие оръжие се е застрелял и присъствал ли е прокурор на обиска на дома му. Костов заяви, че е необходимо Комисията по вътрешна сигурност да разследва казуса.
Депутатът от Коалиция за България Михаил Миков отиде още по-далеч, като поиска да се създаде специална независима анкетна комисия по случая, в която управляващите да нямат болшинство.
От изявление на зам.-председателя на НС Анастас Анастасов от ГЕРБ впоследствие обаче стана ясно, че мнозинството надали ли ще приеме предложенията на Костов и Миков в зала.



Татяна Дончева настоя за оставката на Флоров


Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева поиска оставката на шефа на ГДБОП Станимир Флоров по повод скандала със самоубийството на заподозрения Стойчо Стоев–Чочо.
„Това е n-ската издънка на този човек и той трябва да се оттегли заради цялото му отношение към случая“, коментира Дончева.
Според нея МВР и ГДБОП нямали интерес да разплетат историята на това убийство. Юристът и бивш депутат беше категорична, че разследването трябва да бъде взето от ръцете на МВР и да се поеме от прокуратурата заради силните съмнения, че полицаи са замесени в този случай.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване