01/18/12 19:43
(http://www.klassa.bg/)

Решават до месец дело срещу Николай Цонев

Върховният касационен съд (ВКС) ще се произнесе в едномесечен срок по едно от делата срещу бившия военен министър Николай Цонев. Той е обвинен за сключване на четири неизгодни сделки по времето, когато е бил директор на дирекция „Управление на доставките“ в Министерството на отбраната.
Цонев бе оправдан по това дело, но прокуратурата поиска от ВКС да отмени решението и да върне процеса за ново разглеждане на Военно-апелативния съд. Според държавното обвинение не са били обсъдени конкретни доказателства.
„Когато се подписва един договор, между 15 и 20 човека го съгласуват и със своя подпис удостоверяват, че всичко е законно и само с подписа на един прокурор, всичко се обръща“, каза бившият военен министър след съдебното заседание. „Ако внимателно следите всички дела, ще видите, че аз никъде не съм се подписвал“, допълни Цонев.
Неговият адвокат Васил Василев пък каза, че „в прокурорската работа по поръчковите дела няма логика“. Той обясни, че обвинителите са прекратили през 2002 година производствата по това обвинение. „Понеже новото управление поиска дела срещу бивши министри, свързани с предишното, те веднага рапортуваха, като отмениха прекратяването“, каза Василев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване