01/19/12 16:57
(http://www.klassa.bg/)

Георги Първанов, президент 2002 – 2012 г.: Най-важно е да запази високото доверие към институцията

„Най-важното, което предстои пред президента Росен Плевнелиев, е да запази високото доверие към институцията. Доверието, което всички признават“. Това каза държавният глава Георги Първанов пред журналисти в Народното събрание след полагането на клетва от приемника му Плевнелиев.
„Важно е да се запази институцията на президента като фактор на стабилността в държавата“, коментира още Първанов. Според него в обръщението на Плевнелиев към НС е имало интересни идеи, които съвпадат с неговите, като например желанието за генериране на повече дебати за стратегията, за националните идеи и приоритети.
Георги Първанов каза още, че е много важно наследникът на поста му да продължи да играе активна роля по отношение на Българската армия, Въоръжените сили и външната политика на държавата.
„Виждам приемственост, виждам и някои нови неща. Но не е сериозно една програмна реч да се оцени на едно слушане, трябва внимателно да се анализира”, заяви Първанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване