01/19/12 19:04
(http://www.klassa.bg/)

Осем конгресмени вече не подкрепят SOPA

Осем членове на американския Конгрес оттеглиха подкрепата си за противоречивия закон срещу онлайн пиратството, съобщи Би Би Си. Той е известен като SOPA (Stop Online Piracy Act) в Камарата на представителите и като PIPA (Protect Intellectual Property Act) в Сената.
Това действие идва на фона на протеста на около 7000 интернет сайта, включително онлайн енциклопедията Уикипедия, които бяха спрени за 24 часа в сряда. Целта на закона е да спре разпространението на пиратска и фалшифицирана информация, като даде власт на съда да принуждава интернет търсачките да премахват уебсайтове, на които може да се намери пиратско съдържание.
С оттеглянето на подкрепата на осмината конгресмени обаче съдбата на закона, чието приемане изглеждаше сигурно, остава неясна. Според председателя на Камарата на представителите Джон Бонър вече липсва консенсус за PIPA.
Сред отказалите се от закона са представители както на републиканците, така и на демократите. Списъкът със сенаторите, които вече не подкрепят PIPA, включва Марко Рубио от Флорида, Рой Блънт от Мисури – и двамата спонсори на законопроекта, и Орин Хач от Юта, които са републиканци, както и демократа Бен Кардин от Мериленд. В Камарата на представителите от SOPA се отказаха републиканците Бен Куейл от Аризона, Лий Тери от Небраска и Денис Рос от Флорида, към които се присъедини и демократът Тим Холдън от Пенсилвания.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване