01/19/12 17:52
(http://www.klassa.bg/)

Отпускат над 60 млн. лева за пътищата към Дунав мост 2

Над 60 млн. лева ще бъдат дадени от националния бюджет за подобряване на пътната инфраструктура от и до Дунав мост 2, каза строителният министър Лиляна Павлова след откриването на рехабилитирания път Видин-Лом-Ковачица/Гиген, съобщи правителствената пресслужба. Премиерът Борисов допълни, че съоръжението ще е готово тази година. Новооткритото трасе е с дължина 35 км и включва заздравяване на съществуващата и полагане на нова асфалтова настилка, подобряване на пътното отводняване, поставяне на предпазни огради и парапет, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, рехабилитация на шест моста и др. Стойността на проекта е 14,694 млн. лв., от които 75% се отпускат от Световната банка, а останалите от националния бюджет.
Планира се над 40 млн. лв. да бъдат инвестирани в пътища, училища, детски градини, социални институции, културни и туристически обекти в област Видин, каза Павлова. Средствата ще бъдат отпуснати по програма „Регионално развитие“ до 2014 г. Премиерът Борисов увери, че правителството ще подпомогне местната власт с всичко възможно, но е необходимо да бъдат представени проекти. По думите му тази година предстои кабинетът да отпусне средства за ремонт на църквата в с. Арчар. За следващата седмица е предвидена среща на министър-председателя с кмета на община Димово Лозан Лозанов, за да обсъдят възможностите за финансиране на проекти по различните програми и фондове, които стимулират притока на инвестиции и създават работни место. По закон държавата няма право да подпомага общините финансово, защото ще й бъдат наложени санкции от Брюксел за оказана държавна помощ.



Бойко Борисов: Шокиран съм от владиците, които са сътрудничили на ДС

Шокиран съм от владиците, които са сътрудничили на ДС. Знаех за двама-трима, но те се оказаха много повече. Това признание направи вчера премиерът Бойко Борисов в село Арчар, където присъства на церемонията по откриването на обновения път Видин-Лом.
Комисията по досиетата обяви преди три дни, че 11 от общо 15 висши духовници в Светия синод на Българската православна църква са имали агентурно минало. Сред сътрудниците на бившата ДС не попаднаха само патриарх Максим, Пловдивският митрополит Николай, Ловчанският митрополит Николай и Доростолският митрополит Амвросий.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване