01/19/12 16:59
(http://www.klassa.bg/)

Петър Стоянов, президент 1997 – 2002 г.: Шансът за конфронтация с премиера е много малък

„Шансът за конфронтация между новия президент Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов е малък, да не кажа много малък“. Така отговори пред „Дарик“ бившият държавен глава Петър Стоянов на питане дали е възможна нова реплика, подобна на „Иване, кажи си!“.
„Те са работили две години и половина заедно в екип и общо взето са огладили противоречията, ако са имали изобщо такива. Би трябвало вече да гледат наистина в една посока“, аргументира се Стоянов.
На въпрос дали на Росен Плевнелиев ще му се налага да прави компромиси, бившият държавен глава каза, че „човек, който смята, че изобщо не може да прави компромиси, не бива да се захваща с политика“.
След протестите през зимата на 1997 г. Петър Стоянов е имал рейтинг от 91%. „Дано Плевнелиев никога не достигне такива високи стойности, защото това може да се случи само при подобни, много драматични събития“, коментира Стоянов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване