01/20/12 15:52
(http://www.klassa.bg/)

Безпорядъкът на работното място ни помага да се концентрираме

Мениджърите обичат техните подчинени да работят на подредени бюра, но, изглежда, че от гледна точка на продуктивността това може би не е добра идея. Разхвърляното бюро всъщност може да помага на служителите да изяснят мислите си, смятат германски учени, цитирани от „Дейли мейл“.
Учените анализирали различни изследвания и стигнали до извода, че хората всъщност успяват да се концентрират по-добре, когато около тях цари безпорядък, тъй като се стремят да опростят задачите, които стоят пред тях. Хаосът на работното място може да се окаже полезен, тъй като той стимулира хората към измисляне на нови подходи за решаване на зададените им задачи, което повишава ефективността на работа, става ясно от изследването.
Известни мислители като Алберт Айнщайн и Роалд Дал са запомнени и с тяхната склонност към безпорядък. Изглежда странно, но този ефект се наблюдава най-вече при консерваторите – либералите не се вълнуват толкова от бъркотията около тях и тя не променя начина им на мислене, показват направените до момента проучвания.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване