01/20/12 19:30
(http://www.klassa.bg/)

БСП ще подкрепя новия президент, ако той работи за национални цели

Искам да заявя категорично, че ако президентът Росен Плевнелиев има волята, желанието, намерението действително да работи за национални цели, то той в лицето на водещата опозиционна политическа сила ще намери партньор. Това заяви вчера в декларация пред парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.
Той анализира 36-минутната реч на Плевнелиев в НС след клетвата в четвъртък, като сравни новия държавен глава с Мартин Лутър Кинг заради „усилието му да каже свои приоритети“.
Аз лично за първи път от две години и половина чух представител на ГЕРБ да признае постиженията на страната ни за последните 20 години, каза още Станишев. Това показвало желание за приемственост в работата на институциите.
Бившият премиер по времето на тройната коалиция похвали икономическите цели на Плевнелиев и формулирането на национална цел до 2020 г. От друга страна обаче, имаме пълно бездействие и хаотичност, както и действия на правителството и управляващото мнозинство, които водят в обратната посока, каза Станишев и подчерта, че това е нов феномен. Затова президентът Плевнелиев трябвало спешно да свика Консултативния съвет за национална сигурност.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване