01/20/12 19:23
(http://www.klassa.bg/)

Вдигат задължителната застраховка за туроператорите

Значителен скок на тавана на задължителната застраховка на туроператорите, която гарантира на потребителите обезщетение в случай на провалена почивка, предвиждат от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) в наредбата за условията и реда за задължителните застраховки.
С промените се детайлизира скалата на декларирания оборот на туроператорите, спрямо който се определят минималните нива на застрахователни суми. Едновременно с това се увеличават изискваните минимуми за застрахователните суми, като за различните нива на оборот увеличението е между 3 и 7 пъти.
При деклариран годишен оборот от предходната година до 100 хил. лв. се предлага застрахователната сума да стане 50 000 лв. Според вносителите най-високото ниво трябва да бъде 1.4 млн. лв. (при годишен оборот над 3 млн. лв.).
Измененията в наредбата въвеждат и специален минимален праг на застрахователната сума по полицата за туроператорите, които предоставят организирано пътуване с обща цена, с включен чартърен полет. В тези случаи застрахователната сума не може да бъде по-малка от 500 хил. лв.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване