01/20/12 18:24
(http://www.klassa.bg/)

Гласят Антон Генов за шеф на Съдийската комисия към БФС

Най-авторитетният българския съдия през последните десет години Антон Генов по всяка вероятност ще бъде новият председател на Съдийската комисия към Българския футболен съюз. Информацията не е потвърдена официално, но според bTV това ще се случи в близките дни. Причината за смяната на ръководния пост в българското съдийство е продиктувана от бъдещото назначение на досегашния шеф Костадин Костадинов като съдийски администратор. Новата позиция е въведена заради подписването на конвенцията между родната централа и УЕФА, която изисква нов метод за ръководене на съдиите. Очаква се промените да бъдат обявени на Изпълком на футболния съюз в края на февруари.
През месец декември Антон Генов прекрати своята кариера, тъй като навърши определената като пределна за ръководене на футболни срещи от ФИФА възраст от 45 години. Най-добрият български рефер ръководеше срещи от 25 години, а от 15 беше в листата на съдии в родната „А“ група.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване