01/20/12 19:08
(http://www.klassa.bg/)

Екипажът на "Коста Конкордия" лъгал пасажерите, че всичко е под контрол

Екипажът на преобърналия се италиански кораб "Коста Конкордия" в продължение на около час залъгвал пътниците, че няма сериозен проблем, а просто токът бил спрял, съобщава Би Би Си. По заповед на капитана Франческо Скетино служителите упорито призовавали пасажерите да се приберат в каютите си и да запазят спокойствие, докато водата вече е нахлувала в плавателния съд. Това става ясно от аудиозапис, направен от човек на борда.
Твърде вероятно е жертвите - до момента 11 души, да са загубили живота си именно заради забавената евакуация. "Ще разрешим проблема с електричеството с помощта на генератора. Всичко е под контрол. Ако желаете, разходете се или си почивайте в каютите", казва все още неидентифициран женски глас.
Екипажът потвърждава версията за угасването на тока и в разговор със служител на пристанището, когато той пита дали има някакъв проблем. Мъж от "Коста Конкордия" заявява, че лайнерът ще остане в района на остров Джилио до отстраняване на повредата, но не споменава и дума за крушението.
Междувременно спасителната акция беше спряна за трети път заради бурното море в района на инцидента.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване