01/20/12 19:16
(http://www.klassa.bg/)

От 2014 г. сами определяме приоритетите за субсидии в земеделието

От 1 януари 2014 г. „изчезват“ осите за субсидиране в земеделието и всички страни - членки на ЕС, сами ще определят приоритетите за развитие на селските райони, за да насочват натам европейските финансови ресурси. Това съобщи евродепутатът Мария Неделчева на среща между българските членове на Европейския парламент и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Затова позицията на България при обсъждане на правилата на Общата селскостопанска политика през следващия програмен период от 2014 до 2020 г. ще бъде за гъвкаво финансиране по Програмата за развитие на селските райони, по която досега има мерки с неусвоени пари, както и други, където ресурсът отдавна е изчерпан. Така от началото на 2014 г. ще има възможност за прехвърляне на средства от една мярка в друга за по-доброто и бързо усвояване на земеделския фонд.
Парите от фонда за рибарство през следващия програмен период също ще се преструктурират и насочат предимно към към малкия и средния бизнес. Ще направим серия от семинари с браншовите организации, за да генерираме нови идеи, обеща евродепутатът Илияна Йотова.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване