01/20/12 19:21
(http://www.klassa.bg/)

Търсят 16 млн. лв. за пречиствателната станция в Сливен

16 млн. лв. са необходими за довършването на пречиствателната станция за питейна вода в Сливен, съобщи кметът Кольо Милев, цитиран от БНР. Свързването й с язовир „Асеновец" струва 2 млн. лв., около 3-4 млн. лв. струва изграждането на резервоар.
Сега се водят разговори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за отпускане на средства за станцията, които да бъдат допълнени от сливенския общински бюджет. От министерството препоръчват да се търсят възможности за финансиране по оперативна програма „Околна среда“ и ПУДООС за подобни проекти. След като бъдат проучени вариантите, ще се проведе нова среща с искане за финансиране на обекта в Сливен.
Досега проектът струва 30 млн. лв., а общата му стойност е над 42 млн. лв. В момента обектът е спрян с Акт 10. Строежът започна през 1987 г. със средства от държавния бюджет, но през 1996 г. поради липса на пари е преустановен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване