01/22/12 19:13
(http://www.klassa.bg/)

Димитър Стоянов влиза в пряка битка с Волен за „Атака“

Партия „Атака“ трябва да се модернизира в крак с тенденциите в развитието на националистическите формации по света, защото времето на площадния национализъм е отшумяло и тя трябва да се цивилизова. Това заяви вчера сутринта в предаването „Насреща с Люба Кулезич“ на ТВ7 евродепутатът Димитър Стоянов. Готов съм на пряка битка с Волен Сидеров, но когато той освободи поста си и преодолее страха, който живее в него, допълни той. "Аз все още съм член на "Атака" и нямам намерение да я напускам доброволно. Няма да се откажа от нещо, което съм изграждал и за което съм работил", отбеляза политикът като не скри и намерението си да направи нова партия, ако прецени като изчерпани възможностите за спасяване на "Атака". Искането на оставка на Волен Сидеров не е предателство, поясни Димитър Стоянов, който е син на Капка Сидерова. "Такива неща се случват в демократичния свят постоянно, затова има свобода на словото и на убежденията.", обясни той. Евродепутатът не коментира разрива в семейството на майка си, но подчерта, че е поискал оставката на Волен Сидеров по политически, а не по лични причини. „Ако трябваше да я искам заради отношенията с майка ми, трябваше да го направя преди доста време“, заяви Стоянов. Евродепутатът обяви, че Явор Нотев, Огнян Стоичков и Николай Пехливанов очевидно също не споделят идеите на лидера на "Атака" Волен Сидеров и намекна, че някой от тях ще бъде депутатът, с чието напускане ще бъде разбита парламентарната група на националистите. “Това, че има хора, които все още са в парламентарната група на “Атака”, но не подкрепят Волен Седеров, се видя ясно по време на клетвата на новия президент. Явор Нотев, Огнян Стоичков и Николай Пехливанов не се включиха в протеста с издигнатите плакати срещу новия президент. Те бяха в залата, заемаха местата си, но не вдигнаха плакати. За какво говори това?”, попита риторично Димитър Стоянов.
За мен няма никакво значение дали ще има или не парламентарна група, каза Волен Сидеров пред Нова телевизия. Той допълни, че никой от тези, които го плюят не е направил нищо свое. Лидерът на Атака заяви, че вестник „Атака“ става седмично издание и ще излиза в петък.
В края на миналата седмица Волен Сидеров обвини напусналите групата си депутати от „Атака“, че освен заплата си получават по 17 000 лева на месец и това е търговия с влияние. Лидерът на националистите призова ГЕРБ да върнат парите, които получават от субсидиите на независимите депутати, заявили принадлежност към мнозинството. Според него по този начин от "Атака" са отклонени 238 000 лева субсидия, а тези пари се връщат към напусналите, които са декларирали принадлежност към ГЕРБ - Валентин Николов, Огнян Пейчев, Кирил Гумнеров, Калина Крумова и Цвета Георгиева. Вътрешния министър Цветан Цветанов обаче контрира Сидеров с репликата "Няма суми, които да са превеждани по начина, за който говорите"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване