01/22/12 19:15
(http://www.klassa.bg/)

Косово остана без приятели в българския парламент

Най-младата държава в Европа остана без приятели в българския парламент, показва справка в сайта на ведомството. Става въпрос за отцепилото се от Сърбия Косово. Допреди няколко месеца единственият регистриран в групата за сътрудничество с размирната страна беше Георги Икономов от ГЕРБ, който обаче спечели изборите за кмет на Банско и през ноември трябваше да напусне редовете на Народното събрание (НС).
Така Косово осиротя и вече няма нито един приятел в родния парламент, макар че България беше сред първите държави, признали независимостта й.
Новата балканска страна съвсем не е единствената без покровители в НС. От всички 193 държави, членуващи в ООН, родните депутати са в групи за приятелство „само“ с 81. Косово обаче е единствената, срещу която стои унизителна „нула“ в сайта на НС. Просто администраторите на страницата са пропуснали да изтрият въпросната „Група за приятелство“ след напускането на единствения й член – именно Георги Икономов.
Иначе справката сочи още, че най-много поддръжници има Русия – 101, което е близо половината от 240-членния ни парламент.
САЩ пък са едва на пето място – с 60, след Китай – 66, Япония – 65, и Италия – 63.
Всъщност българските депутати често са обвинявани в лицемерие и че членството им в тези групи е с единствената цел да могат да попътуват по света на държавни разноски.
Любопитното е, че според данните на електронната страница на НС, дори далечната и ултракомунистическа държава Северна Корея разполага с четирима свои подръжници. Председател на групата за приятелство с КНДР е Спас Панчев от Коалиция за България. Останалите, приближени на новия и млад севернокорейски лидер Ким Чен-ун, са депутатите, избрани от листата на РЗС, Димитър Чукарски и Георги Терзийски, както и Красимир Петров от ГЕРБ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване