01/22/12 19:14
(http://www.klassa.bg/)

Сергей Станишев: По-важното е Първанов да намери мястото си в БСП

По-важно е, след като приключи мандатът на президента, той да формулира по какъв начин смята да бъде полезен на БСП. Това заяви вчера председателят на партията и президент на ПЕС Сергей Станишев пред bTV в отговор на въпрос за бъдещето на Георги Първанов сред социалистите. Станишев изтъкна, че БСП е достатъчно голяма партия, в която има място за всеки, който иска да й помогне, още повече че ГЕРБ са много силен противник. Лидерът на БСП допълни, че не трябва да се издигат изкуствени прегради пред никого, включително и пред Първанов, ако бъде номиниран за лидер.
В своеобразен блиц Станишев даде едносрични отговори на злободневни и актуални въпроси от последната седмица. По мнението на лидера на БСП осветлените като агенти на ДС митрополити не трябва да подават оставка; вицепрезидентът Ангел Марин е заслужавал да бъде награден с орден „Стара планина“; а в момента няма база за правителство на националното съгласие с участието на ГЕРБ, ДПС и БСП.
Надявам се Росен Плевнелиев да има силата, куража и волята да реализира обещанието си да е независим, надпартиен президент, каза още Станишев. Той допълни, че вижда ясна тенденция цялата власт в държавата да се концентрира в едни ръце и подчерта, че е необходим баланс на властите, за да не може грешката в която и да е сфера да стане прекалено голяма.
Станишев категорично отрече оглавяваното от него правителство на тройната коалиция да е било излишно разточително. Според лидера на БСП предишното правителство е било намерило точния баланс между събираемост и разходи и така е оставило на ГЕРБ фискален резерв от 8 млрд. евро и външен дълг от едва 14 % от БВП.
Сега няма инвестиции, защото няма предвидимост в държавата, коментира Станишев. Като причини за липсата на чужди инвестиции той посочи също отказа на кабинета да плаща за свършена работа и облагодетелстването на близки до властта играчи.
Правителството на ГЕРБ е по-лошо от нашето, категоричен би премиерът на тройната коалиция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване