01/23/12 19:59
(http://www.klassa.bg/)

12 сътрудници на ДС в администрацията

12 души, заемали шефски постове в администрацията на Министерския съвет от началото на прехода до днес, бяха оповестени като сътрудници на „Държавна сигурност“.
Сред осветените са Красимир Райдовски (началник на пресслужбата на кабинета „Виденов“), Михаил Михайлов (началник на пресцентъра по времето на Иван Костов), радиожурналистът Еди Емирян (началник отдел в МС в правителствата на Сакскобургготски и Станишев), Стоян Денчев (главен секретар при Любен Беров), Христо Матанов (директор на Дирекцията по вероизповеданията, пак при Любен Беров). Имената на повечето огласени вече бяха известни от стари проверки на комисията по досиетата.
В случая са проверени 125 лица, като освен 12-те агенти са били и още трима, които обаче не подлежат на обявяване, тъй като са починали, съобщиха вчера от комисията.
В момента само един от осветените сътрудници продължава да работи в администрацията на МС. Става въпрос за Генчо Генчев - началник на отдел, който е бил щатен служител на ДС.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване