01/23/12 13:17
(http://radiomilena.com/)

ДСБ: Плевнелиев да свика Съвета за национална сигурност

Новият държавен глава Росен Плевнелиев да свика спешно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност към президента по темата за фискалния пакт. За това настояха от ДСБ. Зам.-председателят на партията Светослав Малинов посочи, че България се нуждае от ясна национална политика по този въпрос. Според него съветът трябва да се занимае и с проблемите в енергийната политика, предаде агенция КРОСС.

Малинов определи речта на Росен Плевнелиев при встъпването му в длъжност като „изключително силна“, но подхождаща повече на премиер с ясна визия и призова президентът да използва всичките си възможности, за да изпълни начертаните приоритети. „Такава реч не сме чували със сигурност откакто министър-председател е Бойко Борисов“, заяви Малинов. „Ние сме дали подкрепата си за господин Плевнелиев и бихме искали да проверим неговите добри намерения“, допълни зам.-председателят на ДСБ.

Тъмносините излязоха със специална декларация, в която коментират и разкриването на досиетата на висшия клир в Българската православна църква и мюлманското духовенство. В нея се посочва, че осветените агенти от Светия синод и изповеданията трябва да се разкаят и да поискат прошка от народа. „Те не могат повече да упражняват своите длъжности, тъй като са загубили авторитета си на духовни водачи“, се казва в документа, прочетен от Калин Янакиев.

От ДСБ настояват също Българската православна църква да осъди открито комунистическия режим и да отдаде почит на загиналите заради вярата си.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване