01/23/12 12:00
(http://radiomilena.com/)

Зам.-областен управител завоюва бронз от състезание по картинг

Зам.-областният управител на Бургас – Атанас Терзиев спечели бронзов медал от първия шампионат  по картинг на писта в  „Слънчев бряг”.
Състезанието, което е за любители,  се проведе на 21 януари и е VI  кръг от зимния регионален шампионат. Негов организатор е бургаският картинг клуб „Меркурий Рейсинг“.
Надпреварата се проведе в два класа „мъжки” и „детско-юношески” за деца от 7 до 11 години. Участниците в гонката демонстрираха завидни пилотски умения  и дисциплина при тежките зимни условия на мокрото и хлъзгаво трасе.
В VI кръг при мъжете златото грабна Тодор Тодоров – състезател на  домакините.

Той  завоювай правото  да се бори за шампионската титла в оставащите 2 кръга.

Второ място зае Даниел Шишков, а трето Атанас Терзиев. Терзиев е известен с любовта си към моторните спортове и е сред най-верните членове на клуб „Несебър Мото”. Неговата дъщеря -  Полина грабна среброто в детско-юношеския клас.

При малките за пореден път триумфира  Венцислав Петров, а трети се нареди Петър Михов.

След преразпределение на силите от последния кръг интригата в регионалния шампионат на писта „Слънчев бряг” се изостря. Това става след съкращаване на точковите резултати между състезателите в генералното класиране.

Първата позиция засега се оглавява от Даниел Шишков (93 т), преследван плътно от Атанас Терзиев (89т.) и Тодор Тодоров (87т.). До края на Зимния шампионат остават още 2 кръга, на 25 февруари и на 10 март, когато на изоставащите ще бъде даден последен шанс за реванш и връщане в надпреварата.

„Щастлив съм, че успяхме да популяризираме картинга сред  бургазлии. Това ни стимулира да  продължим да организираме състезания, в които да даваме шанс на младите да развиват по-добри психологически и чисто пилотски умения, а на възрастните, да освободят своя адреналин сред приятелска и колегиална атмосфера”,  коментира инструкторът  по картинг и организатор  – Дамян Ковачев.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване