01/23/12 20:03
(http://www.klassa.bg/)

Кирил Рашков заплашвал с думите: Ще ви убия всичките

Ще ви убия всичките, ще ви избода очите едно по едно, но преди това ще убия майка ти. Това е казал Кирил Рашков, известен още като Цар Киро на един от близките на убития 19-годишен Ангел от село Катуница.
Вчера тръгна делото срещу Рашков в Асеновградския районен съд по обвинения за заплаха за убийство срещу вуйчото на Ангел - Веселин Христев, и Иванка Петрова.
Разследването срещу Цар Киро започна след смъртта на 19-годишния Ангел Петров, който бе прегазен на 23 септември 2011 година в село Катуница. За убийството на момчето жителите на селото обвиниха приближени хора на Кирил Рашков - Цар Киро. Вуйчото на Ангел и приятелката му Иванка Петрова пък обясниха, че са им отправяни заплахи за живота лично от Рашков през същия ден.
За смъртта на Ангел бе арестуван 55-годишният Симеон Йосифов. Смъртта на Ангел Петров стана причина за избухване на размирици между местните жители и „клана Рашкови“.
Пред съда Иванка Петрова, която е настойница и леля на убития Ангел, заяви, че и в момента се страхува за живота си. Според тях Кирил Рашков има влияние дори в затвора. Христев и Петрова разказаха подробно какво се е случило на 23 септември следобед, когато Кирил Рашков с джипа си е пресякъл пътя им пред тяхното заведение в Катуница. В автомобила са били и дъщерята на Цар Киро - Събка Рашкова, както и внукът му Кристиян. И двамата потърпевши са категорични, че между тях и Рашков не е имало диалог, а само заплахи.
От запис на разговор до телефон 112 Петрова обяснява, че е силно притеснена за живота си и за този на Веселин Христев. На записа се чува как операторът прехвърля Петрова на дежурния полицай в пловдивската полиция, който я съветва да подаде жалба.
При разпитите на свидетелите Кирил Рашков постоянно ги репликираше и им задаваше въпроси. Христев и Петрова разказаха още, че преди 2 години Рашков отново е отправял закани срещу Веселин Христев и жители на Катуница, като тогава думите му са били: "Гяури, ще видите какво ще ви се случи".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване