01/23/12 18:22
(http://www.klassa.bg/)

Правят скоростен път между Бургас и Слънчев бряг

Трасето между Бургас и Слънчев бряг ще бъде направено като четирилентов скоростен път, каза инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“. По думите му скоро ще започне тръжната процедура за избор на изпълнител, а до началото на туристическия сезон може да бъде пуснат в експлоатация. Участъкът между морския град и курортния комплекс е около 35 км. В момента пътят е двулентов, а през летния сезон по него преминават над 30 хил. автомобила дневно, а през останалата част от годината около 20 хил. Анализите на трафика сочат, че засега част от недостроената магистрала „Хемус“ може да бъде направена като скоростен път, заяви още Лазаров. Според него при доказване на необходимост могат да се направят аварийните ленти, за да стане трасето аутобан.
Около 250 млн. лева са изплатени на строителите на магистрала „Тракия“, което е 52% от общата стойност на трасето, съобщиха от пресцентъра на пътната агенция. Средствата се отпускат по оперативна програма „Транспорт“. Предвижда се то да бъде пуснато в експлоатация до началото на туристическия сезон тази година. През зимата не беше спряна работата по изграждането на магистралите „Марица” - лот 1 и лот 2 и „Струма” – лот 1, участъка от „Хемус” между Софийския околовръстен път и пътен възел „Яна” и пътя Кърджали - Подкова. По тях се извършват предимно изкопни и насипни дейности.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване