01/23/12 20:11
(http://www.klassa.bg/)

Прекратиха разследването за записите на Ваньо Танов

Софийската градска прокуратура прекратява разследването за теч на информация от специални разузнавателни средства, свързани с покойния вече пивовар Михаил Михов, известен и като Мишо Бирата. Скандалните записи на флашки, огласени преди година, съдържат разговори на шефа на митниците Ваньо Танов с министър-председателя Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков и бившия заместник на Танов Антоний Странджев.
От тях става ясно за ангажимент на Борисов към собственика на „Леденика“ Михаил Михов (Мишо Бирата) „да не го закача“, както и за ходатайство на премиера за митничаря Николай Вучев (Вучката).
Прокуратурата спира досъдебното производство с аргумента „неизвестен извършител“. Решението е резултат от експертиза, изготвена от БАН, която не давала яснота кой или кои са виновни за оповестяването на СРС-тата. Все пак обвинителите уточняват, че делото е само спряно, но не е прекратено, което означава, че то може да бъде възобновено, ако се появят нови данни по случая.
Премиерът Борисов отрича автентичността на записите, като според него те са манипулирани и са наслагвани негови реплики, включително с намесата на журналиста от в. „Галерия“ Явор Дачков. Дачков преди броени дни пък заяви, че ще съди Борисов за клевета.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване