01/23/12 20:34
(http://www.klassa.bg/)

Стартират промените в общинските фирми в София

В началото на февруари ще внесем на сесия в СОС конкурсите за нови шефове на общинските пазари - “Изток”, “Запад”, “Юг”, “Север” и “Възраждане”. Това обяви вчера пред „Класа“ председателят на Стопанската комисия в СОС Николай Стойнев от ГЕРБ. По-късно ще бъдат сменени ръководствата и на комуналните дружества като „Чистота“ и „Спортна София“, а най-накрая с нови директори ще се сдобият и транспортните фирми в общината, обясни Стойнев.
Сериозни реформи предстоят и в някои от най-спорните общински дружества. Сред тях са „Софийски имоти“, „Егида“, „Галатея“ и „Лозана“. Бъдещето на последните фирми все още не е ясно, като се обмисля и евентуална приватизация, но ако се стигне дотам, ще е задължително след съответния правен анализ, твърдят общинари.
„Ако се стигне до приватизация в „Софийски имоти“, тя ще засегне само обособени части от дружеството, т.е. само някои имоти, а не цялото дружество“, уточни Николай Стойнев.
По казуса със „Софийски имоти“ в момента има няколко съдебни дела, като освен злоупотребите, в апетитната фирма има много имоти с неясен статут. „Егида“ пък от години генерира загуби, въпреки че дълго време прибираше наема от търговците в подлезите. Съществуването на охранителната фирма е спорно и предвид работещата вече общинска полиция. „Галатея“ стопанисва ученически лагери и почивни бази в някои от най-известните ни морски и планински курорти, но част от имотите й също са спорни или със сериозни апетити към тях. „Лозана“ е дружество със социални функции, защото предоставя работа на хора с увреждания, но също е с лоши финансови резултати.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване