01/23/12 18:52
(http://www.klassa.bg/)

"Черноморец" поиска отнемане на лиценза на ЦСКА

„Черноморец“ ще поиска от БФС отнемане на лиценза на ЦСКА и спиране на трансферите в клуба. Бургазлии са бесни от преминаването на звездата Абел Анеси при "червените". Вчера нападателят беше представен за играч на ЦСКА, след като едностранно е прекратил тригодишния си договор с "акулите". От ръководството на „Черноморец“ се заканиха да отнесат случая и до ФИФА.
Старши треньорът Димитър Димитров определи поведението на ЦСКА като възмутително, а постъпката на Анеси като предателство. Това стана само минути след като футболистът бе представен като ново попълнение на „червените“.
"Ако в БФС отхвърлят жалбата ни, ще съм наясно вече, че в българския футбол всичко е потънало в корупция. Не може играчът да върне три заплати и да разтрогне договора си с клуба. Това е пладнешки обир", заяви старши треньорът Димитър Димитров–Херо. Изпълнителният директор на бургазлии Пламен Киряков беше още по-остър. "Този случай е пословичен. ЦСКА просто не трябва да бъде в професионалния футбол. Затова ще пратим жалба и до ФИФА с всички доказателства. Не само за случая „Анеси“, но и за случая „Платини“. ЦСКА отдавна трябваше да е при аматьорите", каза Киряков. Той добави, че „Левски“ е предложил повече от 350 000 евро за играча, а вместо това Анеси е избягал без пари при "армейците". Интерес към него имало и от украинския „Александрия“.
„Червените” обявиха трансфера на мадагаскареца вчера на специална пресконференция. От "червения" клуб са категорични, че няма нищо нередно. Вещите лица на „Армията” обявиха, че Анеси е прекратил в четвъртък своя договор по Кодекса на труда с „Черноморец“ (Бургас) и в петък е парафирал споразумение, че през следващите 2,5 години ще се подвизава в Борисовата градина. Така или иначе обаче ръководството на ЦСКА и самият състезател не разкриха конкретните основания, на базата на които контрактът с бургаския тим е бил прекратен, като само уточниха, че не става въпрос за две неизплатени заплати, както се смяташе до момента. „Ние сме подписали контракт като свободен агент с него и мениджърката му Мадам Ба, така че всичко от наша страна е изрядно като документация”, заяви изпълнителният директор на „армейците” Венци Живков.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване