01/24/12 16:48
(http://www.klassa.bg/)

"Лукойл Нефтохим" си върна окончателно лицензите

"Лукойл Нефтохим" официално си върна отнетите лицензи след прекратяване на делото в Административния съд-София, предадоха информационните агенции. Казусът бе свързан с акцизния склад на бургаската рафинерия, както и с петролния терминал „Росенец“. До съда Агенция „Митници“ и петролната компания бяха подали молба в понеделник, че ще сключат споразумение и то трябва да бъде потвърдено. Инстанцията направи точно това, с което действие обезсили решението за отнемане на лиценз. Това е окончателното определение, което не може да бъде обжалвано. В сила е влязъл и съдебен акт, чрез който компанията официално е с върнат лиценз.
Припомняме, че той беше отнет на 22 юли миналата година. Въпреки това рафинерията и терминалът продължиха да работят, защото Върховният административен съд спря на 10 август изпълнението на решението на митниците. След заведена жалба тогава спорът се пренесе в Административен съд-София. Споразумението между петролната компания и Агенция "Митници" сега задължава „Лукойл“ да приведе в съответствие данъчните си складове. В тридневен срок, след като това се случи, бюрото ще направи проверка, за да установи дали са спазени всички изисквания. В рамките на година и половина ще бъдат доставени и монтирани уреди и на терминал „Росенец“. Към момента е установено, че вече има достатъчно средства за измерване, които позволяват извършване на контрол от Агенция "Митници" в реално време.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване