01/24/12 17:53
(http://www.klassa.bg/)

МРРБ ще усвои 7,24 млрд. евро по 6 приоритета до 2020 г.

Общо 7,24 млрд. евро трябва да бъдат усвоени през програмния период 2014-2020 г., каза вчера регионалният министър Лиляна Павлова. Тя участва във форум, организиран от Френско-българската търговска камара. Парите се разпределят в 3 програми. За инфраструктурни проекти по Оперативна програма “Транспорт“ се предвиждат 4,33 млрд. евро. По програма „Регионално развитие“ се планират 2,65 млрд. евро, а по програми „Териториално сътрудничество” за проекти по Оперативна програма „Регионално развитие” - 260 млн. евро.
Регионалното министерство ще работи по 6 приоритета. Във фокуса на МРРБ ще са стратегия 2020 г. в частта за пътищата, програма „Регионално развитие”, енергийна ефективност на многофамилни жилища, подобряване на няколко законови рамки, реформата във ВиК сектора и подготовката на проекти за периода 2014-2020 г.
По програма „Регионално развитие“ предстои да бъдат обновени 39 държавни и общински болници, за които е предвидено ново оборудване. При работата по ВиК сектора се предвижда да бъдат построени 3 нови язовира – „Нейковци”, „Пловдивци” и „Луда Яна”, с прилежащи пречиствателни станции за отпадъчни води, както и ремонт на язовир „Студена”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване