01/24/12 17:49
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев подписа първите си укази като президент

Новоизбраният президент Росен Плевнелиев подписа първите си укази, това съобщиха вчера от пресслужбата на „Дондуков“ 2. Първият от тях е за възлагане правомощия на вицепрезидента Маргарита Попова за помилване, предоставяне на убежище и даване на българско гражданство.
Създадени са пет комисии към институцията на държавния глава и са назначени десетима секретари, сред тях и Елица Николова, която ще отговаря за развитието на регионите и инфраструктурата.
Днес Росен Плевнелиев ще проведе и първата си официална среща с министър-председателя Бойко Борисов. По-късно през деня Плевнелиев ще замине на двудневно работно посещение в Брюксел. Предвидени са срещи с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, с председателя на Европарламента Мартин Шулц, с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и с президента на Европейския съвет Херман ван Ромпуй. В делегацията на държавния глава е и външният министър Николай Младенов.
Пак днес вицепрезидентът Маргарита Попова заминава за Мюнхен на конференция на тема:„Защита на финансовите интереси на Европейския съюз чрез борба с измамите в Европа”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване