01/26/12 11:08
(http://radiomilena.com/)

Обсъжданията на проектобюджет 2012 с жителите на община Бургас продължават

През 2012 година ще започнат процедурите за подготовка на дългоочакваната от жителите на Драганово реконструкция на 5 – километровия общински път до селото. Това съобщи зам. – кметът на Бургас Красимир Стойчев при представяне на проектобюджета в местното читалище.

Заедно с него на общественото обсъждане присъстваха още директорът на общинската дирекция „УКОРС“ Веселин Василев, кметът на село Драганово Исмет Реджеб и общински съветници.

Заместник – кметът по финанси Красимир Стойчев набеляза основните акценти в проекта за бюджет` 2012 и представи обектите, които предстои да се реализират в селото.

Основните средства предвидени за бургаското селище през тази година са определени за стартиране процедурите по реконструкция на общинския път, свързващ селата Брястовец и Драганово. Уличната настилка на единствения асфалтов път, който свързва селото с Брястовец, съседните селища и Бургас, е силно увредена и в лошо състояние, в следствие на дългогодишната употреба.

Другите дейности са свързани с асфалтиране и чакълиране на някои от основните улици в селото, за което са заделени средства в размер на 10 000 лв.

Жителите на Драганово поискаха да имат още – фитнес, два водостока за по-добро оттичане на дъждовната вода по една от основните улици в селото и оптимизиране на разписанието на ученическия автобус.

Зам. – кметът Красимир Стойчев пое ангажимент предложенията да бъдат взети под внимание преди окончателното внасяне на проекта за бюджет в Общинския съвет през февруари.

Обсъжданията на проектобюджет 2012 с жителите на община Бургас продължават и тази вечер в село Изворище – от 17.00 часа в сградата на кметството и в град Българово от 18.00 часа в местното читалище.

 

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване