01/28/12 15:02
(http://radiomilena.com/)

Явор Джиджев оглави Съюза за стопанска инициатива

Съюзът за стопанска инициативаще продължи борбата си срещу държавната пропаганда, водеща до ограбване на държавния бюджет – над 2 милиарда годишно и ще работи за законодателно уреждане на кооперативното кредитиране, популярните банки и взаимоспомагателните каси. Това стана ясно по време на провелото се днес Общо събрание на Съюза за стопанска инициатива, съобщи агенция КРОСС. На събранието беше анализиран периодът в дейността на съюза от 2007 до 2012 г. , състоянието на малките и средните предприятия в страната и политиката на правителството в сферата на социалния диалог. Беше взето решение за продължаване на работата на съюза за намаляване на лихвените нива по кредитиране, давани от търговските банки.

Общото събрание упълномощи ръководството на съюза да започне създаване на финансови инструменти в подкрепа на малките, средни и микропредприятия. ССИ осъжда политиката на правителството в сферата на социалния диалог, оценявайки я като ликвидаторска и противоречаща на елементарната логика на индустриалните отношения.

Общото събрание избра за председател на Управителния съвет на ССИ Явор Тодоров Джиджев. Досегашният председател д-р Теодор Данаилов Дечев мотивира пред Общото събрание оставката си от председателския пост и Управителния съвет на Съюза с включването си в политическия живот като председател на Инициативния комитет за учредяване на „Свободен народ“ – нова независима опозиционна социалдемократическа партия. Общото събрание избра Теодор Дечев за почетен председател на съюза.

За членове на УС на съюза бяха избрани Георги Ботев Ботев (Казанлък), Момчил Ценов Кръстев (София), Илия Савов Илиев (Българска асоциация на консултантските фирми в железопътното строителство), Спас Атанасов (Браншова камара на таксиметровите водачи и превозвачи), Атанас Стефанов Атанасов (Велико Търново), Данаил Цветков Грънчев (Асоциация „Български пипер“), Мая Богданова Антова (Враца) , Николай Стефанов Шевкенов (Сливен), Манол Александров Иванов (София), Явор Тодоров Джиджев (София), Мишо Любенов Настев (Асоциация на геодезическите фирми), Валентин Георгиев Стоянов (Велико Търново), Николай Леонтие Леонтиев (София).

Проф. Нансен Бехар беше избран за почетен председател на Консултативния съвет на Съюза за стопанска инициатива.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване