01/30/12 12:35
(http://radiomilena.com/)

Три точки не стигнаха на Бургас отново да стане „Най-добрият град за живеене в България”

С 57 точки Бургас остана втори в класацията „Най-добрият град за живеене в България’2011”. Победител е София с 60 точки.

Надпреварата се провежда за пета поредна година и е съвместна инициатива на Дарик радио и вестник „24 часа“. В нея участие взеха 27-те областни града у нас, които бяха оценявани по 28 критерия, сред които: инвестиции в инфраструктурни проекти, работно време на магазините, брой ресторанти, кафенета, аптеки, наличие на апаратура за лечение на инфаркт и кувьози, близост до летище, брой университети, процент безработица, раждания на глава от населението.

Тази година Бургас успя да спечели читателското гласуване в електронната страница на „24 часа”. По този повод главният редактор на изданието Данка Василева връчи на кмета Димитър Николов специална награда, която той заяви, че ще постави до табелата „Бургас е най-добрият град за живеене’2010”.

„В нашия сайт Бургас водеше през всички дни на гласуването”, каза Данка Василева.

Кметът Николов се обърна към президента Росен Плевнелиев и министър Лиляна Павлова, участвали в церемонията, с предложение 28-те критерия в класацията да залегнат в оперативна програма „Регионално развитие”, за да послужат като стимул за едно благородно съревнование между общините.

Президентът Плевнелиев поздрави наградените и също излезе със свое предложение – да бъде въведен нов критерий за „Електронен град”.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване