01/31/12 22:47
(http://e-vestnik.bg/)

Ангелите на Касиел вярват, че няма невъзможни неща

Силвия Станоева. Снимка: личен архив

Те са млади, различни и талантливи. Във вените им тече театър вместо кръв. Готови са да направят невъзможното, за да влязат в образ. Учат се да оставят себе си зад сцената. Да искат, без да бъдат капризни. Да не се поддават на дребните изкушения. „Няма да им е лесен пътят на тези тримата”, казва актрисата Касиел Ноа Ашер. Броени дни преди големия финал на първото актьорско риалити в България „Star Machine”, ви представяме трима от участниците – Ивайло, Силвия и Иво от Ангелите на Касиел.

Ивайло Спасимиров. Снимка: Star Machine

През последните два месеца петнайсет момичета и момчета демонстрираха таланта и актьорските си умения в ефира на TV7, напътствани от Касиел Ноа Ашер, Марий Росен, Стоян Алексиев, Валери Йорданов. Всеки от тях се изявява като ментор на петима от участниците, разделени в отбори – Ангелите на Касиел, Петте димящи дула на Валери и Стоян и Бандата на Марий. Участниците пресъздават откъси от филмови класики, превъплъщават се в клошари в софийските подлези и играят на сцена пред телевизионните камер. Оценяват ги зрителите и и четиричленно жури в състав Любен Чаталов, Диана Добрева, Валентин Танев и Биляна Траянова.

Иво Желев. Снимка: Star Machine

На 5-и февруари ще бъде обявен победителят в предаването, избран чрез гласуване с sms-и. Наградата определено си заслужава – двугодишно обучение във Филмовата академия на Ню Йорк. Дори и да не се класират първи обаче Ивайло, Силвия и Иво няма да съжаляват. Защото понякога върхът не е толкова важен, колкото камъчетата, през които си минал, по пътя към него.

Ивайло Спасимиров е на 26 години, роден е в Русе. Завършил е НАТФИЗ, а от няколко години играе в Ловешкия театър. „Ивайло за мен е английски тип актьор, от най-добрите. Той има странни логически пътища, изненадва ме в начина, по който репетира. Ужасно харесвам неговото отстранение от клюки, взаимоотношения, тежки думи или силни думи, на любов, на неприемане. Той е много центриран, а по българските ширини рядко се срещат такива актьори”, казва Касиел.

Касиел Ноа Ашер. Снимка: Star Machine

Силвия Станоева е на 23 години, от Варна. След като завършва актьорско майсторство в Театралната академия, записва поп и джаз пеене в консерваторията. Касиел я определя като почтена, изключително талантлива и много интуитивна. „Силвия няма спирачки, няма срам, няма задръжки. Когато вярва. Мисля, че тепърва й пердстоят големи предизвикателства и тя ще смае част от света с играта и уникалния си глас”, смята Касиел, която по принцип рядко харесва жени и трудно работи с тях.

Иво Желев е на 25, също е учил в НАТФИЗ, само че куклен театър. Роден е в Стара Загора, където от малък играе в местна театрална студия. В момента работи като барман.  „Ужасно ценен със съмненията към таланта си, този човек не стига лесно до ролята. Но го прави с изключителна настойчивост, чисто джедайска настройка да дълбае, за да вкара героя  и нещата, които не разбира …да изостави себе си, някъде зад входа на репетиционната – казва Касиел. -  При него през цялото време се борят абсолютното зло и абсолютното добро, абсолютното смирение и противостояние. Може да си сменя лицата като хамелеон”.

За времето, в което са работили заедно, Касиел се е опитала да даде и на тримата онова, което е мечтала да получи от своите учители. „Те имат огромен заряд от енергия, талант, възможности, фантазия, смелост, сила. От толкова подаръци от Господ на ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване