01/31/12 17:25
(http://www.klassa.bg/)

Ернан Креспо е най-скъп на търга на футболисти в Индия, а Роби Фаулър - най-евтин

Аржентинският нападател Ернан Креспо беше продаден на най-висока цена на търга на застаряващи световни звезди, които да заиграят в новата Висша лига на Индия по футбол. Отборът „Барасат“ плати за него 840 000 долара. 36-годишният бивш футболист на „Челси“ и „Интер“ изпревари бившия капитан на италианския национален отбор Фабио Канаваро, който отиде в „Силигури“ за 830 000 долара. Бившият френски национал и звезда на „Арсенал“ Робер Пирес пък подписа за 800 000 долара с „Ховрах“. Собствениците на „Дургапур“ привлякоха нигериеца Джей Джей Окоча за 550 000 долара, а „Колката“ плати 530 000 долара за бившата звезда на Англия и „Ливърпул“ Роби Фаулър. Най-високата цена за треньор беше платена от „Ховрах“ - 225 000 долара за Фернандо Коуто.
Всеки от отборите похарчи по 7 милиона долара, за да купи един футболист „икона“, по двама чужденци и треньор. Таванът на заплатите във всеки отбор е 2,5 милиона долара. Преди време компанията Celebrity Management Group (CMG) подписа 30-годишен договор с Индийската футболна асоциация за създаването на шампионат, който ще се опита да копира успеха на популярната и много успешна местна крикет лига (IPL). Експерименталният формат на първенството по футбол в Индия трябва да се проведе в рамките на седем седмици от 25 февруари и ще се опита да повтори опита на много успешната крикет лига, която се организира на същия принцип. „Търгът е безпрецедентен не само в историята на индийския футбол, но и на световния. Има таван на разходите и според мен отборите похарчиха умно своите пари“, заяви изпълнителният директор на CMG Бхасвар Госвами.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване