01/31/12 17:42
(http://www.klassa.bg/)

Съдят Гингрич за авторски права, използвал хит в кампанията си

Композиторът на хитовата песен Eye of the Tiger на Survivor съди участника в първичните избори за републиканската кандидатура Нют Гингрич, за да го принуди да спре да използва парчето по време на кампанията си, предаде “Чикаго трибюн”. Делото е заведено в Чикаго от Rude Music Inc., компанията на Франк Съливан, автор на песента, на чийто фон са се провеждали тренировките във филма “Роки”. Песента е използвана без разрешението на Съливан за клипове в интернет и за предизборни събрания още през 2009 г.
В същото време Гингрич обеща на поддръжниците си, че ако бъде избран за президент, ще се бори за забраната на изследвания със стволови клетки от човешки ембриони, предаде “Вашингтон пост”. Според него те правят обществото по-безчувствено към “убийството на деца”, към което Гингрич причислява и абортите. Той планира да създаде и етична комисия, която да изследва етиката на оплождането “ин витро”. Гласоподавателите в ключовия щат Флорида дават предимство с 14% на Мит Ромни пред Гингрич. Това показваха първите проучвания на “Гласът на Америка” по време на започналите вчера избори.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване