01/31/12 17:16
(http://www.klassa.bg/)

Трима от ЦСКА с тримесечни наказания за допинг

Тримата футболисти на ЦСКА, хванати с допинг, са наказани само за по три месеца. Поради този факт капитанът Тодор Янчев, Костадин Стоянов и Румен Трифонов ще могат да играят отново след 23 март. Дисциплинарната комисия на БОК реши да накаже минимално футболистите. Освен това наказанието им влиза в сила от датата на временното спиране на правата им от страна на БФС, което стана на 23 декември.
Така тримата пропускат само 4 кръга от пролетния дял на сезона. В тях ЦСКА има домакинство на „Локомотив“ (София), гостуване на „Черноморец“ и две последователни домакинства – на „Калиакра“ и „Монтана“. Янчев, Трифонов и Стоянов ще могат да излязат отново с червената фланелка в 20-ия кръг при важното гостуване на „Локомотив“ (Пловдив). Тримата ще бъдат на линия за заключителната част от шампионата, в която са всички по-важни дербита за ЦСКА – срещу “Левски”, „Литекс“ и „Лудогорец“. По-всичко личи, че тезата, която ЦСКА защитаваше, че виновен за скандала е бившият лекар на отбора Мирчо Крайнов, навярно добре е проработила. Той беше уволнен, а след това правата му бяха спрени от БФС. В информацията на сайта на БОК председателят на комисията Николай Маринов добавя, че ще спази практиката на "сходните международни структури" да не коментира решението. Максималното наказание за тримата футболисти можеше да бъде спиране на състезателните права за две години. Все още не е ясно дали Тодор Янчев и Румен Трифонов ще се присъединят към ЦСКА на лагера в Турция. По правилата на ФИФА те нямат право да играят дори в контролни срещи.
В същото време най-гръмкото име в зимната селекция на ЦСКА - бившият бранител на „Реал“ (Мадрид) и „Сарагоса“ Карлос Диого, все още не е направил и една тренировка с отбора си. Само ден след подписването на договора за 6 месеца между ЦСКА, уругваеца и неговия агент лично наставникът на бразилския „Палмейрас“ - прочутият Луиш Фелипе Сколари, е влязъл в контакт с играча, искайки го в неговия тим. Въпреки обясненията на Диого, че вече има подписан контракт със своя нов клуб, от Бразилия продължили да мътят главата на футболиста.
Вече на ниво клуб-клуб, и в момента продължават тежките разговори между „Палмейрас“ и ЦСКА на тема каква е възможността Диого да заиграе в „Палмейрас“ вместо в ЦСКА. Възелът би трябвало да се разплете до дни, но определено цялата история не е приятна и на ръководството, и на щаба на „червените“, които все още не могат категорично да са сигурни, че Карлос Диого ще играе за тях въпреки железния договор, който имат подписан с него.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване