02/01/12 19:48
(http://www.klassa.bg/)

Водещи британски университети дават "втори шанс" за българи

Водещи британски университети дават втори шанс за прием на българи по бакалавърски и магистърски програми през 2012 година, научи „Класа“ вчера. Сред тях са Sunderland, Portsmouth, Coventry и избраният за „Университет на 2011 г.“ във Великобритания Sheffield University. На 4 и 5 февруари в столичния хотел „Хилтън” в рамките на изложението „Световно образование“ висшите училища ще извършат прием на място за предпочитани от българите области за кандидати, които не са успели да се запишат до 15 януари, когато изтече срокът за първия прием на Острова.
Вторият прием ще се извършва по опростена процедура, а документите трябва да се изпратят предварително в офиса на организатора на изложението - „Интеграл”. След 15-минутно интервю онези, които са подали предварително всички необходими документи, могат да разберат дали са приети и да си спестят месеци на чакане и размяна на кореспонденция. В приема на място в София ще участват още 5 холандски и няколко датски и международни висши училища. Положителен отговор от страна на университета може да се превърне в „условен прием”, което гарантира автоматичен прием при определени условия, сред които най-често са успех от диплома/матура или изпити по езика. По време на интервютата най-често задаваните въпроси са свързани с мотивацията за избор на конкретно висше училище и специалност, разкриват организаторите на изложението. Проверяват се също нивото на владеене на английски език и допълнителните квалификации на кандидата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване