02/01/12 19:45
(http://www.klassa.bg/)

Нужни са промени в правилника за работа на тристранката

Промени в Правилника за организацията и дейността на Съвета за тристранно сътрудничество предлагат синдикатите и работодателските организации. Това съобщиха вчера от КНСБ и КТ “Подкрепа“ след съвместна среща с работодателите. Една от лансираните новости е дневният ред на поне едно от заседанията на Националния съвет за тристранно сътрудничество, които се свикват на всеки три месеца, да се определя от социалните партньори.
Друго искане включва възможността да се свиква извънредно заседание тогава, когато председателят на тристранката прави мълчалив отказ за свикване на съвета. Ако предложенията бъдат приети, заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество ще може да се свиква и от неговия зам.-председател, а не само от неговия председател, който понастоящем е вицепремиерът Симеон Дянков. Очаква се приемането на предложенията да мотивира синдикатите и работодателските организации да се върнат в тристранния съвет и да възстановят социалния диалог. След срещата с работодателите, КНСБ и КТ “Подкрепа“ отново се обявиха за въвеждане на необлагаем минимум на доходите. Това можело да стане, като се въведе необлагаем минимум в облагането на доходите на физическите лица в бюджет 2013. Такава мярка ще стимулира потреблението, смятат от двата синдиката. Работодателите обаче се разграничиха от идеята на профсъюзите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване