02/01/12 19:29
(http://www.klassa.bg/)

Политически кръжок контролирал ДАНС, смята Яне Янев

Най-неефективната, най-неработещата комисия в 41-вото Народно събрание е тази за контрол на ДАНС. Тя не отговори на предизвикателствата по отношение на дейността й, а е по-скоро кръжок между политически другари, уж от различни политически партии. Това заяви вчера лидерът на РЗС Яне Янев след среща с представители на Института за модерна политика (ИМП), с които е обсъдил редовния им доклад за състоянието на парламентаризма у нас.
Янев е критикувал комисията за контрол на ДАНС за това, че по-скоро прикрива информация, отколкото да я дава на депутатите, и не оправдава годишния си бюджет.
Привлякохме вниманието на депутатите от РЗС с конкретната идея за парламентарна процедура за прозрачни назначения в съдебната власт и в ръководните и контролните органи на администрацията, коментира директорът на ИМП Борислав Цеков. По думите му, обща е констатацията, че назначенията не винаги са достатъчно прозрачни.
Цеков поясни, че ИМП предлага чрез промени в правилника на парламента да се предвиди и въведе публично изслушване на кандидатите за висши държавни органи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване